0shares

This updated kitchen is in a luxury building on Manhattan’s Upper East side, just steps from Central Park. Before its transformation, the apartment had a classic narrow galley kitchen; the cramped space was beige with dark stone counters and bulky cabinets and appliances, with no room for a table.

Designer Cecilia Dupire of Cezign did a massive “reconsideration” of the space. The client wanted the kitchen to be airy, sleek and modern with more storage, but sought to keep it warm and welcoming for family and friends.

The goal of the project involved more than just giving the kitchen a fresh face; it was to turn it into a multi-functional room, with space for storage as well as cooking and eating. The old casement window was changed out to a single pane of glass to expand the space.

The designer created storage in every spare inch of the kitchen, yet kept it uncluttered. This made room for a table and chairs, giving the updated kitchen a whole new level of functionality. [Photos and information provided by Cezign]