This modern residence — recently completed by Taller Estilo Arquitectura — is cleverly adapted to its long and narrow site in Yucatán, Mexico. Even though the two-level Raw House is just 19 feet wide, the interiors feel airy and bright. How? It’s one part exposed raw materials. The concrete, wood and metal fixtures aren’t hidden under space-consuming layers of drywall.

It’s another part smart layout: the back of the house is a two-story glass wall (or is it a door?) that opens up the living spaces to a small courtyard with a swimming pool. Inside, the double-height lounge space just inside and the exposed stairway to the second floor both create the perspective of an “infinite” home.

The airy and bright feeling throughout isn’t by accident either: according to the architects, passive conditioning elements are an integral part of the design. The eastern wall of the home is also sliding glass that opes than an “air chimney,” that lets in natural light and makes it possible to control the flow and the volume of air even more precisely.  [Photography by David Cervera]