The Rural Building Company completed the design and development of The Bletchley Loft, a modern two-story family residence located in Perth, Australia. According to the architects, the construction implied, “a striking elevation that casts a unique angular perspective, no matter which way you look at it.

The modern exterior showcases the harmonious relationship that can be achieved using a mixture of materials and finishes, including carved-in-stone features, dark-stained timbers, and texture-coated rendered external walls.” An open-air terrace enclosed on three sides offers a great spot for relaxation and protection from bad weather conditions.

A double-sized social area including the living room, kitchen and dining sets the tone for a spacious home filled with light and surprising design elements throughout. The sleeping zones were planned as follows: “At the other end of the home on the lower level, all three of the large children’s bedrooms flow into the activity room, which acts as a central hub and allows the parents to keep a watchful eye from the kitchen and alfresco. Upstairs on the second level, the secluded master retreat overlooks the voluminous living space below through full-height glass and boasts views out of the highlight windows.” We are taken aback by the energy of this residence, cleverly generated with the help of an abundance of colors and textures. [Photos by Joel Barbitta]