0shares

Cobble Hill, a 675-square-foot apartment in Brooklyn, N.Y., was gutted and creatively transformed by Co Adaptive Architecture. The innovative renovation converted the corner apartment from a one-bedroom to a two-bedroom unit while still allowing for an open-concept living room and kitchen.

The highlight of the small but efficient home is a custom sliding island made from a repurposed bowling alley floor. This multifunctional piece can be used for food prep or as a dining table for dinner parties.

Apple boxes from New York were used for the upper cabinets, adding a practical and charming look to the kitchen. Original raw elements of the apartment were exposed and highlighted, including red brick walls in the living space, adding the only real color to an otherwise neutral-toned design.

Chic custom polished copper piping fixtures were installed in both the kitchen and bathroom, revealing plumbing elements that are usually tucked behind the walls. These distinct design choices contribute to the modern and charming appeal of this renovated Brooklyn apartment. [Photography by Peter Dressel]