Photographer Mike Penn purchased this London property with the idea of transforming it from a commercial office space to a modern family home with a home studio.

TG-Studio worked with him to redesign the three-story property, originally an old barn before being converted into an office space. The goal of Mews House was to create a comfortable home that embraced the original character of the building, including exposing brick walls and adding industrial accents such as lighting and furnishings.

The first floor consists of a home office and studio. The simple rustic-meets-industrial aesthetic includes many of the owner’s famous horse prints, a style that is carried throughout the home.

The main living quarters are on the second floor. A minimalist kitchen features white cabinetry contrasted against a solid black island; a white marble backsplash adds luxurious texture.

In the living room, the oak floorboards continue halfway up the wall and are met by a custom lighting feature for a look that’s both warm and modern. Steel-frame French doors replaced old windows to allow access to a small terrace overlooking the quiet street. [Information provided by TG-Studio; photography by Philip Vile]

On the third floor, the master bedroom features a neutral color palette that balances the rich tones of the exposed brick wall. A large walk-in closet, a request of the homeowners, makes excellent use of space along the angled roofline with custom oak open shelving.

The architects describe the master bathroom as “New York retro meets luxurious Fitzrovia.” Classic beveled white tiles are a base for luxurious accents such as arabascato marble, matte black lacquer and grey basalt stone.