Design studio TANK transformed a conventional office space in Amsterdam, Netherlands, into a complete family home. Salvaging most of the materials found on site, the designers creatively incorporated them in the livings spaces throughout the apartment.

To create this industrial-style family home, the first step was to uncover the building’s original walls — exposing the raw brick and wood-framed doorways. The emerging design scheme focuses on the variety of textures as showcased in the main living area with a wood-feature wall (made from 150-year-old German pine boards discovered on site) juxtaposed with white plaster and exposed brick.

The living room, kitchen and dining area are organized in an open floor plan and connect to the long narrow hallway lined with bookcases. At the end of the corridor, you’ll find the master bedroom complete with a minimalist-style bathroom. The children’s rooms incorporate bright colors and continue the play with textures featured in the unique wooden storage cabinet. [Photography by Teo Krijgsman]

What do you think of this office space conversion?