The two spaces added to the back of this 1930s home in Phoenix seem to mirror one another on the outside.  This modern home addition by Chen + Suchart, called the Escobar Renovation, includes large open spaces, which are lacking in the original historic home.

On the left, the design team created a room that flows from a comfy sitting area to an open kitchen. From there, a sliding glass door opens up to a covered patio to enjoy dinners on nice days.

Dinner can transform into a relaxing night outdoors as the temperature cools.  The design included a boxy fire pit in the back of the property, the perfect spot to relocate to after dinner.

At the end of the night, you are steps from the master suite, which is housed in the addition’s second room.  The bedroom features glass walls on multiple sides for an open feel that makes the most of Arizona’s sunshine.  [Photography by Matt Winquist and courtesy of dezeen magazine]