Envisioned by Hyla Architects in Singapore, this three-level modern residence showcases a sleek façade and an impressive covered swimming pool. The project is entitled “Jln Angin Laut” and has a total living surface of 582 square meters. It is described as a paradigm of living comfortably in the tropics: “Its entrance elevated above the ground, one has to ascend a glass staircase to enter the house. Opening the solid timber front door, you are greeted with a swimming pool and patio surrounded by lush greenery, amply shaded overhead but admitting light and air from the sides”. Access towards the living room is provided by a bridge suspended above the pool.

According to the architects, this bridge “extends the threshold of the house, prolonging the act of entering and highlighting the importance of this space to the overall design of the house. The rest of the house takes its cues from this scene, the main living spaces being punctuated with light, greenery and timber accents. ” A simple color palette dominated by white increases the feeling of space and overall freshness in a country where it is needed at every step. Have a look at the gallery below and tell us what you think! [Photographs: Derek Swalwell]