Andrew Simpson Architects completed the redesign of this 19th century industrial warehouse conversion in North Fitzroy, Australia. According to the architects, the building was once a jam factory, a carbonated water factory, and then an advertising agency. Now, it’s a home fit for a family.

The 4,700-square-foot, two-story building now accommodates “two side-by-side dwellings which have separate main street entrances for different members of the family,” the architects explained. On the ground floor, there are two living areas, a common dining table and a large bathroom. The upper level contains a home office space and a small bathroom.

Brick walls and exposed wooden beams add originality to the clean, contemporary design. Natural lighting  cascades in from operable skylights on the north- and south-facing roof pitches. The color palette — white, with black and gray accents — adds to the spacious feel.

“The ceiling geometry which intersects with the original warehouse roof trusses, varies and undulates along the cross-section of the building. It contains the electrical and mechanical services,” the architects added.

What are your thoughts on the design and layout of this original warehouse conversion in Australia? [Photography by Shannon McGrath]