Complex and versatile, the Loft Apartment in Superstructure is a project recently implemented by RULES architects in Bratislava, Slovakia. The contemporary apartment boasts a good mix of colors and textures, which ensure warmth in an industrial setting: “The proved combination of wood with black and white works anytime and anywhere. The elements that are in direct contact with a visitor, the floor and the wall opposite the window, have been designed of pine wood. The walls, the ceiling and fitted furniture are white. In a neutral space a black roof structure is remarkable”.

The layout of the house was dictated by one special feature: “As the headroom of the apartment at its highest point is almost four meters it could be divided into two levels. On the lower level there is the living room, the dining room and the kitchen, on the upper one there is the mezzanine with a bookcase. The lowered part is situated above the communication part of the daytime area, so the lower clear height does not disturb the space”, the designers explained. A net instead of railing has been used in the mezzanine for a playful effect. Other design elements that stand out include a bookcase with a beanbag meant for reading, a TV on a revolving bracket and a handmade Sometile mosaic in the kitchen. [Photos by Peter Cintalan]