The Gap House, a project of STORE MUU design studio, was built in a newly developed neighborhood facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture, Japan. A mild year-round climate coupled with a gentle sea breeze meant that an open air floor plan with tiered levels utilized the space and environment, making it an ideal design for this home.

There were several goals in mind while designing the Gap House. Designed for a family of four, the house shows unity and harmony in the way it transitions flawlessly through internal and external space, incorporating a garden, terrace, parking and living areas.

Each floor is offset but visible, creating a less jarring transition between floors and ensuring a sense of continuity throughout the home.

To conserve thermal energy and privacy, the Northwest side of the home facing the street is largely covered. Air flow is ensured through windows on the South side and through the tiered floors and open staircase.