Apartment on Stubbs Road is a modern project completed by NC Design & Architecture in Hong Kong, China. The private loft comes with a total surface of 2700 square feet (250 square meters) and features curvilinear walls and simulated highlights. By employing a subtle color palette in grey and white, the designers created a neutral backdrop for the colorful Scandinavian furniture elements. Soft and homogenous illumination coming from the three improvised artificial skylights outlines the original geometry of the apartment.

According to the architects, “the residence is structured around a continuous communal area of the living room, dining room, kitchen and bathroom. The gentle, undulating grey wood wall unifies these spaces, drawing occupants from the narrow interior kitchen area towards the wide living room with its grand vista of the Happy Valley Race course below.┬áThe curvilinear wall is offset by two long narrow corridors; one armature holds the kitchen and service areas while the other leads to the bedrooms and communal bathroom.” An entertainment center and a portal to the bedroom of the resident can be revealed by sliding open the two large grey wall panels in the living area. [Photography by Dennis Lo]