Fougeron Architecture completed the redesign of a colonial style house in Westchester, New York, United States. A face-lift was done by changing all the exterior materials and reimagining the position of the windows. The project also included a living room expansion which currently takes advantage of the surrounding landscape. Connected to the swimming pool and courtyard, this part of the house offers plenty of opportunities for family interaction. The canted roof allows for tall windows and an abundance of natural lighting inside.

Maximizing living areas was the main focus in developing a welcoming home that the entire family could enjoy: “The formal dining and living rooms are situated on two levels to help break up the size of the space. The kitchen includes glass-faced cabinets, modern amenities and an island with drawers below for a microwave and beverage cooler. A chalkboard wall in the back becomes a place for family messages and artistic expressions by friends. The second floor includes a new master bedroom with in suite bathroom and closet.” We appreciate the dynamics exhibited by the interiors of this Westchester residence. How do they look from your end? [Photography by Albert Vecerka]