Artigas Arquitectes completed the design of R House, a private residence with a clean modern architecture located in Barcelona, Spain. According to the architects,”the difficulty of the great slope is the predominant factor behind this house project. It is distributed and adapted into the natural ground from pure volumes, instead of making great modifications to the topography, so it creates three habitable levels with wide terrace spaces that have excellent orientation, and a direct and easy relation between the interior and the exterior of the house.”

Instead of building a monolithic dwelling, the architects opted for a home that is partially broken up and adapted to the site. Thus, they created “a group of different volumes and roofs strategically arranged to exude character. Each floor has different features that adopt the spaces according to a certain program, using natural materials like white concrete natural stone”The interiors are welcoming and dynamic, with colorful design elements contributing to a joyful ambiance. Acting as the social core of the house, the open plan kitchen and dining area extends outdoors with a large covered terrace. [Photos by Isabel Casanova]