0shares

Toledano + Architects creatively envisioned a duplex penthouse for a family with two kids in Tel Aviv, Israel. The main challenge was to create separation between the parents’ and children’s areas while maintaining living spaces that would encourage interaction.

“The whole house is very modular, with sliding doors, a hidden bar in the bookcase, an extensive metal table,” explained the architects. “This provides every space with several functions according to the time of the day or the occasion.”

The most striking feature of the apartment is the hanging staircase, which adds graphic linear shadows to the living spaces thanks to the natural light crossing the metal cables.

“The kids’ room was designed like a playground, integrating a desk, a blackboard, bookshelves, beds, a wood cabin with laser-cut maps on the wall, a dance bar, closets and so on in order to encourage creativity,” the architects said. “On the other hand, the parents have their master suite, with a completely different architectural language, separated from the rest of the duplex.”

Living spaces are extended outdoors with a large pergola enlivened by plants and exclusive views of the Tel Aviv skyline. [Information provided by Toledano + Architects; photography by Oded Smadar]