0shares

Apartment T by AE5 partners stands out due to a sleek contemporary look and a generously-sized terrace, which can be used as extra living space. However, the main design highlight of this home in Milan, Italy is another: “Looking onto the terrace from all the rooms, the view is always focused on one of the vertical garden modules, arranged in a strict geometric pattern based on the 1 +1 +2 form, perfectly mirroring the apertures in the large brick wall. At all times of year there will be certain plants in bloom; the color of the blooms has been selected to ensure a precise chromatic compositional order.” A green wall at every turn makes this place feel rejuvenating and aesthetically appealing.

Teak flooring throughout contribute to the an overall visual harmony. Customized furniture adds up to the originality of the apartment: “The two islands forming the complex control station in the living room are transformed into two metaphysical rectangular volumes embedded in the wall. The hood over the stove in the kitchen departs from a horizontal surface much like a submarine telescope. The only elements that do not comply with this plan are the two solid teak tables that can be combined and moved to any part of the house and the large library with its circular portholes that give a touch of color to the long corridor.” The jacuzzi on the terrace can be used all year-long, due to special heating systems embedded in its design. [Photography by Laura Cantarella]