In 2014, Scott Posno built this contemporary single family residence in the Mount Pleasant neighborhood of Vancouver, BC. Designed for a family of four, the house is decidedly modern in aesthetic, but incorporates some neighborhood specific details to complement its surroundings. The stained cedar exterior is similar to the wood siding commonly used in the area. The entryway is recessed before the second story, giving an abstracted sense to the street facing facade.

Starkly contrasting the black cladding exterior are the streamlined and pale tones of the interior. The light color palette and open floor plan give this 3,000 square foot home the impression of being larger. A skylight opens to all three stories of the home, allowing natural light to filter throughout the house, including one of the most striking features of the home: the transparent glass balustrade.

The family room opens onto a generously sized back deck, allowing the family to enjoy a view of the passing seasons.