Creative studio Destilat Architecture + Design was challenged to renovate an apartment in a classic Viennese building. The result is Apartment H+M, a spacious home with tall ceilings and beautifully preserved turn-of-the-century details.

According to the architects, the spacious home was adapted to meet the modern living requirements of the owners. “The kitchen was integrated into the living area to make room for an additional children’s room that faces the courtyard,” they say. “Even the former little bathroom was integrated into the newly created children’s room and became an alcove for the bed.”

The firm had to ensure that the character of the building remained intact during this major overhaul. “The former entrance area, which included a bathroom and a cloakroom, was transformed into a lavish bathroom with a sauna,” the architects say. “The parents’ bedroom was also expanded and upgraded substantially, by integrating a small adjacent room where floor-to-ceiling curtains now conceal the wide, built-in closets.”

The furniture consists of the client’s own designs as well as pieces from Destilat’s portfolio. We love the simplicity and style of this apartment in Vienna and hope it serves as inspiration for future renovations. [Information provided by Destilat Architecture + Design; photography by Monika Nguyen]