Inspired by the Japanese art of origami, the Boos Beach Club Restaurant in Bridel, Luxembourg grabs attention instantly. Through the use of wood and glass, Metaform Architects integrated the new structure into its natural environment.

The dynamic design enables orienting the bar and eating areas towards the outside, guiding the views to the tall tree stalks. Thanks to its triangular form, the self-supporting rigid roof requires very few peripheral structural points. The motivation to choose this lightweight and easily removable roof system leaves room for possible future changes, if needed.

Black metal pillars and window frames give the interior a soft industrial look. We like how the venue intertwines secluded and open spaces, all taking in the views. The atmosphere becomes intense during the evening, with activated LED lighting schemes.

The lateral outdoor terrace was partly removed and replaced by a white sand beach. To preserve the “Beach club” identity of the place, the new structure consists of raw materials: burned wood, polished concrete floor, raw steel, a terrace made of wood and white sand. [Photos and information provided by Metaform Architects]