Reinterpreted by KZ architecture, the massive Lakewood Residence in Florida, USA makes the most of its subtropical setting. The new home answers the living needs of a couple and their three children and includes an artist’s studio. Redesigning the outdoor areas (a worn out fabric canopy, a pool, and a large expanse of unusable open space which sloped down to the lake) was also a part of the project. Despite the glazing restrictions in South Florida, the residence optimally connects to the outdoors through large sliders, covered terrace areas and canopies directing views towards the neighboring lake.

With the lady of the family being an artist, a fantastic workspace was in order: “The 800 square foot studio addition seems to float above the home’s new terracing, helped by a floor plate that extends beyond the edge of the studio and is lit from underneath. Windows that face South and West are shaded by deep overhangs, while North-facing clerestory windows have no shading device, making certain the studio is filled with indirect, natural light by day. The front of the studio, facing the lake has a large storefront façade next to a large wall framing a small, square window, in a way acting as signage that this is indeed a working artist’s atelier.” Have a look at the gallery below and let us know what you think! [Photos by: Robin Hill]