Architect Andrew Franz converted a former caviar warehouse into a spectacular loft. Originally built in 1884, the building in Manhattan’s Tribeca North area displays authenticity throughout.

This residential project is a renovation of the 3,000-square-foot top floor and roof. With flexible living in mind, the architects envisioned open entertaining spaces and a connection with the outdoors.

“The residence is transformed by a relocated mezzanine, where a sunken interior court with a retractable glass roof connects to the planted green roof garden above,” the architect said. “This gesture of subtracting volume from the interior brings the outdoors into the primary living zones.

“The roof, peeled back, showers the spaces with natural light. When open, ample air flow enters what was once a poorly ventilated and dark loft. By night, the court acts as an internal lantern, illuminating the loft below.”

The visual dialogue among the industrial elements, repurposed building materials and modern furniture contributes to a dynamic ambiance. [Photography by Albert Vecerka/Esto]