Located on the island of Ingarö, Sweden, this contemporary residence designed by Gabriel Minguez is a surprising silhouette in an unspoiled natural landscape. The residence is inspired by Japanese design and features a fastidious garden providing a good transition to the archipelago-specific vegetation surrounding the property. While the water-facing facade is open due to extensive use of glass, the opposite side is less permeable. Clad in spruce paneling with an iron-based color scheme, the exterior is low maintenance and ensures a good level of privacy.

The main door leads to an entrance hall that further opens onto the kitchen, dining and lounge area. In a separate section on the lower floor there are three bedrooms and a large bathroom with shower and sauna. The open-plan social zone is probably the most spectacular, with its minimalist color palette, concrete flooring and unexpected decorating scheme. A preserved boulder in the middle adds a touch of originality, while paying tribute to the archipelago landscape. The designer staircase in metal leads up to a large master bedroom with bathroom en-suite and exits to a roof terrace with fireplace and outdoor areas for entertainment.