Villa Kerckebosch is a recently built family residence developed by Engel Architecten in the forested landscape surrounding Zeist, a small town in the center of the Netherlands. The soft and natural shades of the brickwood are said to evoke the forest with its natural shades of brown and grey, while the sandy colors of the bottom pay tribute to the neighboring moor. Additionally, strong vertical and horizontal lines mirror the branches and treetops of the pine tree forest.

Transparency is a main defining element of the design: “The villa opens up to the garden and the moorland . From the double-height living room, the residents have beautiful views of the pine trees and the moor. Through the high glass façades the surrounding landscape becomes part of the inside space of this residence. This effect is reinforced by the finishing of the floor, which is the exactly the same both inside and outside.” The architects placed the house on a deck that seems to hoover above the ground, creating opportunities for outdoor dining in those warm summer days. Find this place inviting?  [Photography by Primabeeld]