Fran Silvestre Arquitectos completed the design and development of Balint House, a modern elliptical-shaped residence in Valencia, Spain. The volume neighbors a golf course and is placed leaving as much free surface as possible towards the southern edge of the plot for it to be used as a garden, while the lateral limits are blurred with vegetation. A continuous white façade pierced by glazing encircles this living unit with an unusual, futuristic character. This unconventional shape was key to minimizing the volumetric impact on the site. 

According to the architects, the inner space of the house is articulated through a central void which contains communications. Service spaces, installations and the kitchen are used to orthogonalize the curved trace of the lower floor, which opens to the garden. The upper floor with the rooms and the underground, opened to the patio, provide the house with more bounded spaces. Balint House showcases a minimalist color palette, ranging from white to black and covering various scales of gray. Check out the video below for a virtual tour of the residence and let us know if you find this place interesting!  [Photography: Diego Opazo]