Located in a village near Prague in the Czech Republic, this luxurious five-bedroom family home is not only elegant and welcoming, but also eye-candy for tech-savy folk. Latest environmental design technologies were implemented by Jestico + Whiles to imagine and build the perfect family home for their clients. The amazing private luxury home known as Villa Pruhonice opens to the surroundings with a transparent south-facing facade shielded from direct exposure by balcony overhangs on the first floor and a cantilevered roof shading the private spaces upstairs. Cutting-edge intelligent home technologies and a showcase of  the owner’s impressive collection of cars make this custom home a fairy-tale piece of land built to exact specifications.

Designed to merge indoor and outdoor living, the private luxury villa occupies 560 square meters. Ales Jungmann‘s photo lenses show us glimpses of this luxury family home. We see that the facade is decorated with light grey stucco and cement-based panels, while the interiors present a soothing mix of materials like marble, leather and timber. Awarded a high-level ‘A class’ European Energy rating, the luxury family home ” incorporates extensive smart features and uses the very latest technologies to allow the owners to control lighting, security and audio visual elements from their iPhones and iPads. Automatically optimized temperature control uses live data from the house’s weather station to provide maximum energy efficiency. ”

According to the architects: “The entrance to the villa is through a wide glass doorway, with recessed, sumptuous leather seating and generous storage spaces. A direct view through the depth of the villa reveals the landscaped garden beyond, blurring the connection between indoor and outdoor spaces. As one enters the living room, a series of open-plan living spaces reveal the owner’s African artwork and are connected to a recessed, polished-lacquer finished library with a large fireplace. The kitchen and dining spaces are located next to the living room and designed to be a warm heart to the family home whilst providing the house with a contemporary feel. The hi-tech kitchen uses button-less technology and carbonated water runs directly from the kitchen tap.

One of the home’s show-stopping features is a natural oak staircase that connects the three levels of the house and appears to float in the naturally-lit triple-height space. Downstairs a gym and spa (featuring a state-of-art-sauna and Jacuzzi set in marble) offer beautiful views of the landscaped garden through large windows. Upstairs, bedroom and bathroom spaces look on to the south-facing garden and private terrace that features subtle LED lighting cleverly integrated within the rain-drip detail along the edge of the roof.”