The creative team at BDA Architecture envisioned and implemented a massive two-level house on a prominent north facing Nerang River site. Dubbed Riverfront Residence, the new structure in Broadbeach Waters, Queensland, Australia responded to the client’s brief by providing a resort style-home with “louvre screens, a variety of natural materials, quality landscaping and various external works”. Wide overhangs offer protection for the generously-sized entertainment area below, while at the same time contributing to an original building design.

An optimum indoor-outdoor connection was one of the major aspects to consider when planning this project. As you can see in the photos below, there is an interplay between open and private spaces, achieved through large glass windows, terraces and decks. Step inside, and you will be greeted by a double-size open plan living and dining area “flanked” by both the terrace and an inner courtyard. The impressive dimensions of this modern residence and its amenities make it an opulent retreat, suitable for entertainment.  [Photography: Scott Burrows]