Situated in a residential area of villas on the northern bank of Revnice above the Berounka valley in the Czech Republic, House Revnice is a modern family retreat offering a healthy lifestyle. The residence- envisioned by Jarousek.Rochová.Architekti– is composed of a lower level embedded into a green garden and an upper volume which seems independent from certain viewing point. For privacy reasons, the street facade is relatively closed, while the southern part the house opens into the greenery of the garden and makes use of an intimate terrace.

According to the architects, the residence is structured as follows: “The living section consists of the main living space, dining room and a kitchen with exits to the terrace. This living area utilizes along its’ whole length the transparent curvature of the southern facade, with continuous contact with the garden and the house itself. The northeast of the building comes with a beautiful view and a section with a continuing curvature oriented to the patio. It is here that the bedrooms and a hallway with a dressing room are situated”. Enjoy the virtual tour! [Photography: Filip Slapal]