ONG&ONG Pte Ltd. completed the design and development of 65BTP-House, a private residence with a luminous contemporary character in Singapore. The project is surrounded by a vast garden that converges at a colossal pre-war rain tree of such magnificence that its presence is ingrained within the very architecture of the house itself. Throughout this home, there are numerous encounters with nature whilst still being very much indoors. An artistic vibe is subtly released in key areas, starting with the white sculpture in the garden and continuing with a painting and statue in the living room.

A wooden deck frames the swimming pool, creating a fascinating outdoor area for relaxation: “Capitalizing on the site’s sloping typography, the basement was designed such that it opens up into a lower section of the garden, thus making it feel almost like being on ground level. Interestingly, the skylights also provide a spectacularly clear view of the rain tree even from here”. As you can see in the house plans at the end of the post, the residence features two levels plus basement, a sculptural spiral staircase providing the connection between the various living zones. [Photos by Derek Swalwell]