According to the creative team at Arkhefield, Hunters Hill House in Australia is a family home that celebrated the characteristics of the site with a palette of richly textured materials, all these in reference to the clients’ Italian and Sri-Lankan heritage. Entwining the house with the landscape, the architects managed to create original “garden rooms”, where the inhabitants can enjoy fresh air and unobstructed views from the comfort of their home. The materials employed for the project are concrete, stone and recycled timber, providing clarity of space and form, while also creating a harmonious visual impact.

One of the most striking features of the residence is a living pavilion, said to exemplify “the vision of the project – to create a space built of raw materials that integrates inside and outside, with reference to the story of our client and their site“. With the help of sliding glass doors, this special place can become a safe and warm shelter during colder days, while staying connected to the wonderful views. Enjoy the photo gallery below and tell us what you think are the perks of living in a home like this. [Photography: Angus Martin]