Altius Architecture converted a post-war house into a modern family dwelling in Toronto, Ontario, Canada. According to the project developers, the main challenge was “to take an awkward existing street-facing facade, and without major renovation work, strengthen the relationship aesthetically to the addition. Preservation of the existing building structure was key. Although the revised external facade appears quite different from the existing building, the structure hardly changed; existing openings were re-used, and the bare bones of the heavy masonry were retained”. If you recall, other Altius Architecture residential works were featured on Freshome, including this charming lake house on St. Joseph and the Thorncrest House.

Displaying a clean and contemporary interior scheme, the main focus is directed outdoors, towards the lush garden on the property. The social area extends outside with a wooden deck, perfect for casual family gatherings. A feeling of space is released throughout the rooms of the house, due to minimalist arrangements, while extensive use of wood contributes to a warm ambiance. See any decorating details you find interesting? [Photography by Ihor Pona]