architecture project depot_house

A tiny local train depot in rural Connecticut, USA was completely reinvented by the creative team at Gray Organschi Architecture. The resulting Depot House is an original looking welcoming modern home. We found out the studio saved and reinforced the existing 19th century foundation, cutting the costs of the new building. Two wooden volumes-reminiscent of neighboring barns- create space for a large open plan between them and hint towards the region’s agricultural heritage.

project depot_house (15)

According to the architects, “the house interior is lined with bleached pine; kitchen, dining, living and family rooms overlap each other and create a rich series of spatial experiences that accommodate relaxed weekend living. The living spaces open onto a lap pool which is edged in stone-lined Gabion baskets and is surrounded by a cedar deck“.  Large windows provide extensive views across the meadow to the Bantam River, while unconventional outdoor spaces where especially deigned for relaxation.

project depot_house (16)
interior project depot_house
project depot_house (4)
project depot_house (5)
project depot_house (6)
project depot_house (7)
project depot_house (8)
project depot_house (9)
project depot_house (10)
project depot_house (11)
project depot_house (12)
project depot_house (13)
project depot_house (14)

 

project depot_house (17)
project depot_house (18)