This elegant and breezy residence completed by Arquitectura en Estudio in Villeta (100 km away from Bogotá, the capital of Colombia) is blurring boundaries between the interior and the exterior. Design was influenced mostly by the surrounding site (the lush vegetation of the mountains) and the ever-present warm weather. Funny thing, the property has no windows or doors, only a carefully knit timber screen, which can completely open or close at will (adding a sense of privacy). The interior comprises a widely spread living-dinning-kitchen area, four bedrooms and several bathrooms. The living room area, connected to the swimming pool and the decks, spills into the landscape. The views are absolutely breathtaking and inspiring, especially at dawn, when the striking colours of the early morning create a powerful contrast.

Due to its numerous cutouts and openings, the house is allowed “to breathe”. Here and there, round metal columns support the horizontal concrete slabs, in other words, the common structural elements of this modern residence. The maze of greenery encompasses it, creating the perfect relaxation nook, a shelter for your senses. A dream and fresh home in every sense of the word. [Photo credit: David Uribe].