runningwallresidenceLIJO RENY Architects

The Running Wall residence in Kerala, India by LIJO RENY Architects is built more as a fort house that reminds us of the Great Wall of China. The residence looks more as a stone wall that extends towards the yard and continues all the way to the building. This contemporary house explores the potential of spatial diversity and features different volumes, which make it very interesting and eye-catching.

runningwallresidenceLIJO RENY Architects

The indoor-outdoor relationship,  the voids in the wall and the combined materials complement the beauty of this house and add a touch of mystery. Ingeniously created, the building gives the impression of fluidity.  The dining and the living rooms open out into a beautiful landscape, while the kitchen expands into a landscaped yard. The house has minimal decoration, features vaulted ceiling, wooden flooring and an internal pool that leads up to the living and dining rooms. Ferns, banana and other tropical plants can be spotted in the internal court, near the stairs and at the upper level.

runningwallresidenceLIJO RENY Architects
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg44
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg4
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg6
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg7
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg8
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg9
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg10
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg11
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg12
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg13
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg14
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg15
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg16
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg17
runningwallresidenceLIJO RENY Architects.jpg18