Small, Yet Extremely Creative Home Extension in France by Loïc Picquet Architecte
Architecture

Small, Yet Extremely Creative Home Extension in France by Loïc Picquet Architecte

Advertising

French architectural firm Loïc Picquet Architecte completed work on the restoration and decoration of an old house in the city of St. Louis, in the Alsace region of eastern France. In the back of the house the architects envisioned a small outbuilding, called Extension C. This unusual “protuberance” became a continuation of the kitchen; it is here that the dining room was placed. A special glass wall opens the addition towards the garden, making this the most spectacular corner of the residence.

Just like with a common wall, the architects integrated a small frame within the design, resulting in an original “window-in-window” scheme. This is also the only operable segment of the glass. Part of the new addition -the one displaying a concrete finish- accommodates the stairs, which lead up to the main living zones. It is nice to observe how the architects turned this tiny extension (a commonly unimpressive architecture element) into the highlight of the building.

  • architecture project Extension-C
  • design project Extension-C
  • exterior project Extension-C
  • project Extension-C (4)
  • project Extension-C (5)
  • project Extension-C (6)
  • project Extension-C (7)
  • project Extension-C (8)
  • project Extension-C (9)

One comment