Minimalist Gottshalden House Blending With The Green Surroundings
Architecture

Minimalist Gottshalden House Blending With The Green Surroundings

Overlooking Lake Zürich, in Winterthur, Switzerland, the Gottshalden House is a relaxing three-storey home, characterised by a clean, unified design. The house’s exterior is all covered in timber cladding. Located in a tranquil and quiet place, away from the city rush, the house, dominated by rustic nuances, is surrounded by a beautiful green scenery.  The picturesque home was designed by Rossetti + Wyss Architekten in order to meet the expectations of the clients. The sharp-angled timber facade offer a large amount of privacy without transforming it into a dark, poorly lit house. The simple, angular dream-like house integrates perfectly into the landscape, unveiling a breezy and uncluttered interior.

The L-shaped floor plan boasts oak plank ceilings, flush-mounted windows that offer framed views of the relaxing, fresh surroundings and the priceless feeling of freedom. Wood is the main material used in defining the interior: from ceilings, to floors, to furniture -everything exhales warmth, comfort and rusticity. The interior is properly ventilated and the flooded by light. Despite the fact that the house is not “filled” with too many personalised items it is a welcoming and warm home environment. You can get the utmost of it at dusk, when it simply gives you the feeling that it glows and exhales life.

  • Bedroom
  • Bedroom White And Wood
  • Details Room
  • Different Elevation
  • Elevation
  • Evening View
  • Gottshalden House
  • House Plan
  • House Section
  • Interior Gottshalden House
  • Living Room
  • Neat Minimalist Exterior
  • Section
  • Site Plan
  • Street View

One comment