Highly Creative Layout Defining Parksite Residence in Rotterdam
Architecture

Highly Creative Layout Defining Parksite Residence in Rotterdam

Advertising

A design collaboration between Doepel Strijkers and LEX Architects led to the development of a modern residence in Rotterdam, The Netherlands. Entitled Parksite, the dwelling is the result of converting a garage ambulance into contemporary living spaces. By shifting the rear wall with glass, an optimum indoor-outdoor connection was provided, ensuring unobstructed garden views from every room.

A dugout acts as the focal point of the house, while generating height for a second level. The interior design features quite a few interesting details: “Custom-made cupboard, kitchen and stairs finished in bright orange polyurethane, link the dugout to the entrance hall on the street side and the living room on the park side. Loose blocks on the staircase form informal chairs or function as tables. A polycarbonate light-box with integrated LED lights houses the bedrooms and spans the space above the living-kitchen. Enjoy the views!

  • architecture Parksite Residence
  • design Parksite Residence
  • exterior Parksite Residence
  • Parksite Residence (4)
  • Parksite Residence (5)
  • Parksite Residence (6)
  • Parksite Residence (7)
  • Parksite Residence (8)
  • Parksite Residence (9)
  • Parksite Residence (10)
  • Parksite Residence (11)
  • Parksite Residence (12)
  • Parksite Residence (13)
  • Parksite Residence (14)
  • Parksite Residence (15)
  • Parksite Residence (16)

0 comments