Rural Peacefulness: Sustainable Cornege-Preston House in New Zealand
Architecture

Rural Peacefulness: Sustainable Cornege-Preston House in New Zealand

Advertising

Located in Martinborough, New Zealand, Cornege-Preston House cleverly mixes modern amenities with a peaceful rural environment atmosphere. Envisioned by architectural firm Bonnifait + Giesen, the 2,153 square foot contemporary residence offers plenty of sustainable features, such as double-glazed windows and skylights for cross-room solar penetration and heat retention, water heating by solar hot water panel on roof topped up by thermostat-controlled electricity and two 25,000 litre tanks capturing rainwater.

According to the architects, Cornege-Preston House was  built on a one-hectare site of undulating grassland, which was further enhanced: “As part of the project 400 trees were planted in a grid that parallels the site’s boundaries while the 40m x 6m house is angled to follow the gentle undulations of the land. The landscape grid enters into the house in the form of decks/garage and courtyards which punctuate the volume”. Each of the rooms displays a clean modern design and extensive views of the surrounding rural landscape. [Photos by: Paul McCredie]

  • architecture cornege-preston-residence
  • architecture cornege-preston-residence
  • architecture design cornege residence
  • architecture exterior-preston-residence
  • cornege-preston-residence (4)
  • cornege-preston-residence (5)
  • cornege-preston-residence (6)
  • cornege-preston-residence (7)
  • cornege-preston-residence (8)
  • cornege-preston-residence (9)
  • cornege-preston-residence (10)
  • cornege-preston-residence (11)
  • cornege-preston-residence (12)
  • cornege-preston-residence (13)
  • cornege-preston-residence (14)
  • cornege-preston-residence (15)
  • cornege-preston-residence (16)
  • cornege-preston-residence (17)
  • cornege-preston-residence (18)
  • cornege-preston-residence (19)
  • cornege-preston-residence (20)

0 comments