A composition of simple elements and a playful exposure of shapes and here we are, admiring a freshly renewed building with creative cutouts. The RGR House, designed by archiNOW! is located in the beautiful city of Rimini, Emilia-Romagna, Italy. With its striking “labyrinth-like” façade, the residential project defined in 2011, spreads over 500 square meters and it makes quite an impression on whoever ends up seeing its simplistic but effective look. “The project seeks a complexity of volumes through the composition of simple elements; the synthetic result is the overlapping of two items from the antithetical nature that interact in strict harmony.”

The main concern was to reduce the annual energy consumption, so the design studio responsible with the renewing had to focus on integrating particular systems to deliver a home as eco-friendly as possible: “The building is equipped with a heating and cooling system connected to an absorption system through solar panels.  A small photovoltaic system, installed on the roof, ensures the energy required for operation of the equipments.”   The interior is bright and neat, comfortable and very modern. Everything seems executed to perfection!