Architecture

Thinking Outside the Box: Creative Barn Conversion in England

advertise here

The Brotherton Barn project by The Anderson Orr Partnership in Pusey, Oxfordshire, England is not a common building transformation. According to the architecture team, the brief was to “sympathetically integrate a contemporary open design within the envelope of the original Grade II Listed Barn with an effortless connection between the open plan living area and the secluded master bedroom suite without detracting from the height and volume of the vaulted spaces of the barn”.

The solution was original to say the least: instead of building upwards, the project developers created new living space by digging in the ground. The interiors are thus spacious, with natural light making its way in through the rustic windows of the barn. Exposed wooden beams and add dynamics and warmth to the social zones. A connection between the open plan living area and the master bedroom suite was achieved through a floating staircase and a miniature art gallery.

  • architecture conversion brotherton-barn
  • brotherton-barn (4)
  • brotherton-barn (5)
  • brotherton-barn (6)
  • brotherton-barn (7)
  • brotherton-barn (8)
  • brotherton-barn (9)
  • brotherton-barn (10)
  • brotherton-barn (11)
  • brotherton-barn (12)
  • brotherton-barn (13)
  • brotherton-barn (14)
  • brotherton-barn (15)
  • brotherton-barn (16)
  • brotherton-barn (17)
  • brotherton-barn architecture
  • brotherton-barn interior

0 comments