Modern Residence in Lima Originally Adapted To A Steep Hillside Slope

Modern Residence in Lima Originally Adapted To A Steep Hillside Slope

Gómez de la Torre & Guerrero Architects completed a 634 square meter residence in Casuarinas, Lima, Peru. The residence was built on a steep hillside slope, offering perfect city views. This feature defines the project’s structure, as the architects placed the social areas in the lower part, the bedrooms in the middle and the service area, a study room and the entrance lobby on the higher terrain. Concrete and glass were the main materials used to give the exterior a bold personality and to open up the house towards its landscape.

Vertical columns frame the windows inside and out, adding an interesting design element to the project. The interiors seem to revolve around the triple height open living space, with elegant arrangements and generous windows. A large stairway acts as a vertical circulation shaft around which the rest of the rooms are located. as usual, we invite you to go through the photos below and speak your mind about the overall design of this home.

One comment

  • David Traversa March 12, 2015 at 09:16 AMLogin to Reply →

    Pretty curves, very well placed.
    Impressive architecture, inside and out.
    Interesting all the art work hanging on walls.
    Pity that for such important interiors they pushed
    a vertical piano against a wall and left it at that.
    I would have thought a Grand piano would have
    been a much nicer choice (although, come to think
    about it… maybe they only play Chopsticks…).