House in Estoril, Portugal was developed by Frederico Valsassina Architects in the shape of an imposing modern residence, with large windows, capturing its surroundings. The house is a result of the rehabilitation project: “Through simplicity, and taking as a premise the redevelopment and rehabilitation of an existing house, the intervention tries to overcome the irregularity of its original form. Thus, massive volumes that are subtracted from each other promote a monolithic image, on which the controlled choice of materials intended to enhance the shape as whole. Inside, the adaptation of existing spaces for the new housing program aims to reveal a clear fusion of the social realm, more exposed, and the service area, which appears in the continuity of this zone to a more protected area in the backyard“. A dematerialized stairway connects the two levels of the residence, allowing quick access to the bedrooms flooded by natural light on the second floor.