Originally- Designed Family Residence in Vietnam Displaying Green Facades

Originally- Designed Family Residence in Vietnam Displaying Green Facades

The architects at Vo Trong Nghia Co., ltd. completed a modern residence in Saigon, Vietnam, for a thirty-years-old couple and their mother, in the shape of a tube, 4m wide and 20m high. Entitled “Stacking Green“, it stands out due to its original facades, featuring a large number of terraces, each adorned with flower pots. Here is more from the architects: “The front and back façades are entirely composed of layers of concrete planters cantilevered from two side walls. The house structure is a RC frame structure widely used in Vietnam. The partition walls are very few in order to keep interior fluency and view of green façades from every point of the house. Natural ventilation through the façades and 2 top-lights allow this house to save a big energy in a harsh climate in Saigon. Concerning these ecological approaches, we referred a lot to the bioclimatic principles of traditional Vietnamese courtyard house“”. The green façades and roof top garden shelter the family from polution, noise and sunlight, How do you appreciate this project? [Photography: Hiroyuki Oki]

  • green building vietnam (1)
  • green building vietnam (2)
  • green building vietnam (3)
  • green building vietnam (4)
  • green building vietnam (5)
  • green building vietnam (6)
  • green building vietnam (7)
  • green building vietnam (8)
  • green building vietnam (9)
  • green building vietnam (10)
  • green building vietnam (11)
  • green building vietnam (12)
  • green building vietnam (13)
  • green building vietnam (14)
  • green building vietnam (15)
  • green building vietnam (16)
  • green building vietnam (17)
  • green building vietnam (18)
  • green building vietnam (19)
  • green building vietnam (20)

0 comments