Contemporary Building Hosting Two Functionally Separate Homes in Ottawa

Contemporary Building Hosting Two Functionally Separate Homes in Ottawa

The Front to Back Infill is a complex modern project located in Ottawa, Ontario, Canada and designed by studio Colizza Bruni Architecture. It consists of two homes filled with light, each designed by a different architect and blended in a three-story contemporary residence. Instead of choosing to place the homes side by side, the functionally separate living spaces were positioned front to back. Here is more from the architects:”The challenge for this project was to design two small and affordable homes for two separate owners on a narrow 25’ x 80’ lot slotted between existing houses. The new front to back semi allowed each owner to maintain separate ownership and split the land cost to make the project affordable. The use of economical materials and simple details were essential to developing a contextual design as well as maintaining an economical budget. The front to back infill is a unique concept for the traditional semi-detached home and an innovative way to increase density on a narrow infill lot.”

2 comments

  • WANKEN - The Blog of Shelby White » Front to Back Residence October 27, 2011 at 10:26 AMLogin to Reply →

    […] the same style of very contemporary interior and located in Ottawa, Ontario, Canada.Shared via Freshome0CommentsTweetFacebookAnywhereStone Creek Camp DwellingLake Forest Park HouseChuckanut Ridge […]

  • FRONT TO BACK RESIDENCE « October 27, 2011 at 14:47 PMLogin to Reply →

    […] via Freshome  […]