Brooks Avenue House was designed by Canada-based company Bricault and is located in Venice, a neighborhood in California  According to the architects, “the clients for this project needed more space to accommodate the needs of a growing family, but they were reluctant to leave their location in Venice – one of the few walkable neighborhoods in Los Angeles. The solution was to maintain and remodel their existing 2000 square foot home, while creating a 1700 square foot addition and courtyard on the rear lane side.On the main floor, a sequence of pivoting doors opens the house to the courtyard, while on the second floor, windows fold back and full-height exterior panels slide into walls. A system of cedar battens serve as a shading device along much of the addition. The house features a high-efficiency combination boiler, which supplies both radiant in-floor heating and domestic hot water. A hot water recirculation loop makes hot water available “on demand,” while reducing consumption. Other features include low-flush toilets and non-toxic, low-VOC finishes, which are used throughout the house“. The result is a sustainable, modern home which meets the inhabitants’ need for an outdoor relaxing space.