The Marcus Beach House was designed by Australian studio Bark Design Archit. ects and is located in Queensland, Australia. Here is the project description from the architects: The basic plan of the Marcus Beach house was sketched out in the sand during an early site visit: a simple diagram of two pavilions placed either side of a venerable Morton Bay ash that stands as a cynosure to the scale, proportions and life of the house around it. The pavilions are linked by a transparent bridge in an arrangement that opens all the rooms to light, space and garden views of the north. While the eastern pavilion is a children’s and services zones, the main pavilion accommodates living spaces focused around a double-height deck space. The parents’ retreat above is accessed via a transparent stair tower that is by day a contemplative space and by night, a lantern. Materials are simple and lightweight. Floors are Black Jappaned chipboard; translucent polycarbonate sheeting wraps around the outer wall of the bridge and the staircase. Colour sections refer to the landscape, either through contrast like Chinese red accents, or concurrence in greys, whites and natural weathering timbers.” For more details on the structure of the building, be sure to check out the sketches at the end of the post.