Ecological, Friendly and Unconventional: Earth Homes by Vetsch Architektur

Ecological, Friendly and Unconventional: Earth Homes by Vetsch Architektur

Earth House Estate Lättenstrasse is a residential area composed of nine unconventional homes and located in Dietikon, Switzerland. Here is a project description from Vetsch Architektur; The earth- covered houses are grouped centered around a small artificial lake with the entrance well hidden and integrated at the side of the settlement. That not just serves the completion of the form, but also guarantees the secondary access of the particular houses through the subterranean parking lot. The residential settlement consists of nine houses. The daytime areas are situated towards the south, the nighttime area towards the north. In the middle, you find the bathrooms and the connecting stairs to the basement. All the bathrooms get natural light through rooftop windows. The isolation consists of recycled glass, an absolute environment friendly product. The water protection is added directly on the sprayed concrete. On top of the isolation is a protective layer with natural earth, which can be used to grow grass or plants on the rooftop. How do you appreciate the architecture of the Earth Homes by Vetsch Architektur ? Do you find it more appealing than that of modern buildings?

  • earth_house
  • earth_house-1
  • earth_house-2
  • earth_house-3
  • earth_house-4
  • earth_house-5
  • earth_house-6
  • earth_house-7
  • earth_house-8
  • earth_house-9
  • earth_house-10

4 comments

  • Jack May 19, 2011 at 14:48 PM Login to Reply →

    Nice bit of Hundertwasser inspired design. I like it!

  • Julia May 20, 2011 at 16:04 PM Login to Reply →

    SUPPER!!! EXTRAORDINARY!!!

  • […] These earth-covered houses are grouped centered around a small artificial lake with the entrance well hidden and integrated at the side of the settlement. That not just serves the completion of the form, but also guarantees the secondary access of the particular houses through the subterranean parking lot. In the middle, you find the bathrooms and the connecting stairs to the basement. All the bathrooms get natural light through rooftop windows. The isolation consists of recycled glass, an absolute environment friendly product. The water protection is added directly on the sprayed concrete. On top of the isolation is a protective layer with natural earth, which can be used to grow grass or plants on the rooftop. [source] […]

  • La Seta May 25, 2011 at 08:27 AM Login to Reply →

    This, my friend, is intelligent!!!!!