Sakuragawa House by Suppose Design Office
Architecture

Sakuragawa House by Suppose Design Office

The good folks from Japanese studio Suppose Design Office are behind this amazing residential project in Sakuragawa, Japan. A spacious interior with a limited floor plan, the minimalist house covers a small 50sqm plot with a split-level layout that is spread over three floors. Featuring a massive bay-window to overlook the nearby park, lots of wood furnishings, large spaces and a bunch of white stairs. And although we can’t see any rooms, doors, separating walls or furniture, it still looks like a nice modern addition to a crowding environment where space has become a real commodity. – via

  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 3
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 10
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 9
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 8
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 7
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 6
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 5
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 4
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 2
  • Sakuragawa House by Suppose Design Office 1

5 comments

  • Dana June 12, 2009 at 10:30 AM Login to Reply →

    50 sqmt. is really small. Building in such smal space is a challanging job. Its
    amazing to build really spacious place in such a area.

  • Patrice June 12, 2009 at 12:56 PM Login to Reply →

    I agree with Dana, a 50 sqmt plot is so small for a three story building.
    The space is maximized and it still looks great.

  • DownToEarthProletarian June 20, 2009 at 12:26 PM Login to Reply →

    50 sqmt are not small you spoiled snobs. I like how there are no handrails.

  • A Vo October 23, 2009 at 07:08 AM Login to Reply →

    It doesn’t look like a 50sqm considering the thickness of the walls! The use of natural light, split level loft style and simple material is very clever here; the gaps between those levels combine with the timber ceiling have “cheated” people to look upward which creates more sense of space. Nice design.

  • M M September 30, 2010 at 15:22 PM Login to Reply →

    Great use of space! I would like to have such a house in my street. It is very beautiful on the outside.