This bright and spacious home in Fuller Hill, Vermont, was recently completed by the creative team at Touloukian Touloukian. A winding road leads the way to this contemporary refuge placed in an idyllic natural setting. The four-bedroom residence is a winter vacation retreat, nested on a hill facing north toward the White Mountains.

Vernacular materials, such as timber framing, cement fiber siding, sheet metal and board-formed concrete, were reinterpreted to have a modern focus, according to the architects. “Tall windows are strategically placed around interior spaces to provide optimal views out towards the mountain ranges in the distance and provide natural light to key living areas.”

A breezy living room sets the tone for a welcoming home. It’s here residents and guests can lay back in a comfy chair next to the fireplace and witness winter magic. Stacks of firewood provide a warm and genuine ambiance. A dining room for eight by the window seems like the perfect spot for gatherings.

The bedrooms are spacious and airy, each opening up to splendid views of the surrounding landscape. The color palette is kept simple, and refinement is a key feature of the interior design scheme. Photography by Touloukian Touloukian.