Tim Ditchfield ArchitectsWhite Box project houses a small piece of paradise in Noosaville, Australia.  The street-facing front of the home includes a walled courtyard that gives the space privacy from coming and going traffic. The back wall, however, is entirely open to picturesque water views.

Entering the home’s front courtyard quickly immerses residents in a tropical atmosphere as they step across floating platforms in a pool of water.  Two of the floating platforms serve as planters for large palm trees that provide shade and contrast against bright white walls.

The courtyard’s modern aesthetic carries into the interior with minimalist white furnishings and dark wood accents.  Some of the most interesting features include a boxy white fireplace and a coral centerpiece on the circular coffee table in the living room.  In the kitchen, cabinets blend seamlessly into their white or dark wood background.

The combination of indoor and outdoor spaces is a key aspect of this home design with waterside living and dining areas for entertaining.  An emerald green pool along the left side of the home adds the finishing touch to its outdoor space. [Photography courtesy of Home Adore].