Spreading over 302 square meters and hidden behind a casual-looking facade, this amazingly modern home in Belgium, was re-organized and enlarged to support the necessities of modern life. Having been rebuilt several times, this home initially designed by architect Arthur Degeyter was returned to a modern state of its original state. What used to be a repeatedly re-constructed house was turned by UR architects into a fantastic modern home updated for a modern family living in Bruges, Belgium.

The renovation and extension of this 1960s modernist house known as House VVK was imagined in the less intrusive way. Replacing the existing garages with a modern volumetric extension, UR architects could avoid cutting any trees on the property while flooding the interiors with natural light.

Photographed by Luc Roymans, House VVK showcases its newly re-imagined spaces filled with light. The existing structure was reorganized to become cozier and be used intuitively. Extending all the way to the kitchen, the new corridor links private spaces, while the living space was blessed with a brand new volume that allowed the family living here to be constantly connected to the outdoors.

The storage and carport volumes are partly buried while the living room and work area were placed half a level higher than they originally occupied.  This encouraged the creation of a slope that leads right out in the garden. It’s like living in a place where ups and downs are part of the daily life, a more dynamic environment perfect for raising kids, a modern home in Belgium.

Merging the inside with the outdoors and playfully creating an easy-to-use collection of spaces for living, work and play was intended from the start, but the result exceeded expectations. Overlooking the front garden to the north-east, the working area was beautifully integrated in a space that oozes family life. How would you like to live here?